søndag 17. oktober 2010

Rancho Relaxo - A New Kind Of Orchid

Det er lenge siden sist jeg lyttet til et band her fra landet.
Rancho Relaxo kommer til å forandre på det. Siste skive heter "A New Kind Of Orchid". Neopsykedelia, skjeive gitarer, fine harmonier og en super produksjon.
Jeg tror disse folka er fra Fræna...
Sjekk videoene og myspace:
http://www.myspace.com/theranchorelaxocompany





Tweak Bird - Tweak Bird (Volcom 2010)

Et besøk på platesjappa Tiger i Oslo fører ofte til følgende spørsmål til den bak disken: Hva spiller du nå? Så skjedde også denne gangen og nok en gang førte svaret til et hyggelig nytt bekjentskap.
Tweak Birds er en duo,bestående av to brødre. Musikken er beslektet med stoner-rocken og bandet fremstår i mine ører som et Black Sabbath for en moderne tid.
Fete riff og høy hyggefaktor er fellesnevneren for låtene på skiva. De får til og med lurt inn litt saksofon her og der.
Kjøp og spill høyt!
Band:
http://www.tweakbird.com/

The Black Angels - Phosophene Dream (Blue Horizon 2010)

Etter den fantastiske førsteskiva og den noe pompøse andreskiva, er The Black Angels tilbake på det gode sporet. Tredjeskiva "Phosophene Dream" er god,seig og tung psykedelia. Produksjonen er klarere og mer fokusert enn på forgjengeren og de henter inspirasjon fra gode gamle kilder.
Skiva er et nødvendig kjøp, om du har en hang til ørkenpsykedelia og solbriller!
Band:
http://www.myspace.com/theblackangels

lørdag 16. oktober 2010

Swans - My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky (Young God Records 2010)

Swans har gjennopstått etter nær 14 år i dvale. Michael Gira har lagt sitt Angels Of Light-prosjekt på is for å få vekke Swans til live, og det er fantastisk.
Anslagene er kanskje ikke fullt så brutale som i gamle dager, men du verden for en plate. Det er ikke mange artister i våre dager,som er så kompromissløse som Michael Gira.
De som har fulgt hans prosjekter de siste årene vil nok kjenne igjen noe, men dette er Swans, om enn noe mer akustisk, litt mer som det tidlige World Of Skin. Denne gangen er Jarboe ute av bandet, noe som kanskje vil skuffe mange,men hun savnes ikke stort på denne plata.
Albumet har delvis blitt til på grunn av at mange fans har kjøpt en akustisk demo-utgave av skiva, over tusen stykker faktisk.
Det som var kjernen i mye av det tidligere materialet er her fortsatt, det misantropiske og litt dystre synet på det hele,men det er ikke fullt så konfronterende og tungt som i gamle dager. Like fullt er det et fantastisk og fullgodt Swans-album...løp og kjøp! Ellers kommer Gira og tar deg...

fredag 15. oktober 2010

Lustmord - Zoetrope

Burning World Records gir ut dette fantastiske albumet på vinyl. Utgivelsen har slippdato i november 2010. Den kommer som dobbel vinyl med et ekstra spor, "The Abhorrent Apparatus".
Dette er dark ambient i verdensklasse!
Kan kjøpes direkte fra Burning Worlds nettside eller i gode vinylsjapper.
Artist:
http://www.lustmord.com/
Label:
http://www.burningworldrecords.com/