torsdag 30. desember 2010

Årets hyggeligste bekjentskaper...

Lista er basert på vinylutgivelser og ikke rangert i noen bestemt rekkefølge.
Jeg vil uansett si at Swans har levert årets aller hyggeligste og beste kjøp. Et slags comeback for kompromissløsheten. Dette er uansett mine beste kjøp i 2010.

Swans - My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky
Fantastisk og mektig fra legenden Michael Gira og hans Swans. Litt synd uten Jarboe, men uansett en flott skive.
Deerhunter - Halycon Digest
Et band i en utrolig god form leverer et nydelig album. Nær musikalsk perfeksjon.
Rancho Relaxo - New Kind Of Orchid
Det er håp for Norge. Fet psykedelia fra Fræna. Bra produsert og sammen med Obliteration eneste norske på lista i år.
The Black Ryders - Buy The Ticket, Take The Ride
Finfin psykedelia og en duo å legge merke til. Folkelig nok for mange, samtidig spennende nok for de få.
Sparklehorse/Danger Mouse/David Lynch - Dark Night Of The Soul
Rett og slett en fantastisk utgivelse! Store personligheter kontrollerer det hele med en mengde gjester.
Indian Jewelry - Totaled
Syra sumpelektro med soniske overtoner. Flott skive!
The Black Angels - Phosophene Dream
Mer ørkenpsykedelia fra Texas. her graver de dypere etter røtter og er stødigere enn på lenge.
The Blue Angel Lounge - Narcotic
Tyske band er ikke ofte i mine tanker, men klart at de fortsatt kan lage musikk der også.
Sløyt, psykedelisk, eksperimentell og fin musikk. Vinylversjonen gis ut i 300x.
Obliteration - Nekropsalms
Hardt, skittent og utrolig tøft fra Kolbotn, Norway. En metalskive det står respekt av.
Tweak Bird - S/T
Gøyalt og riktig produsert. Dette er folkelig festrock av det bedre slaget. Bandet er et slags moderne Sabbath. Absolutt verdt å ha i hylla.
Teenage Fanclub - Shadows
Låtsnekkerne og veteranene i TF gjør det igjen. Et album med flotte låter og hele registeret av følelser. Behagelig, deilig og fint. Denne blir spilt til sommeren også.
Broken Bells - The High Road
Danger Mouse er en produktiv herremann. Her sammen med The Shins-vokalist J.Mercer.
Et nødvendig og godt kjøp. Kan og bør spilles for alle!

torsdag 16. desember 2010

White Noise Sound - S/T (Alive Natural Sounds Records 2010)

White Noise Sound tar opp arven etter Spacemen 3. Bandet er tro mot sine røtter og leverer ei flott skive. Verden har behov for mer musikk som dette.
Psykedelisk, repeterende og fantastiske lydlandskaper.
Det mistenkes at Pete Kember også har hatt en finger med i spillet. Låta "There Is No Tomorrow" er jo en ren slager innen denne sjangeren.
Linker:
http://www.myspace.com/whitenoisesound
http://www.whitenoisesound.net/

søndag 12. desember 2010

Kobi - Urstoff (End Of Hum/Kranium 2010)


"Behind the subject we are focused on" er en av titlene på plata "Urstoff" fra det Oslo-baserte prosjektet Kobi. Kobi er et nytt bekjentskap for meg. Bandet er av og til et soloprosjekt for Kai Mikalsen, av og til et band med mange forskjellige gjester. Denne skiva er i sin helhet spilt inn live i studio i Brugata 3, Oslo. Den består av fem lange gode spor med en slags eksperimentell metalambient. Improvisert musikk og ekstra fet produksjon gjør dette til noe av det beste jeg kan huske innen eksperimentell musikk på lenge. Jeg får enkelte assosiasjoner til for eksempel Sunburned Hand Of The Man. Men Kobi er langt mer strukturert og går av og til i grenselandet til alternativ jazz og andre sjangre. Jeg synes dette er en ekstremt bra skive, den er spennende på alle måter. En flott dobbel vinyl har det blitt. Den gis ut i 300x, så kjøp fra label eller gå på Tiger!
Band/label/prosjekt:
http://www.endofhum.no/kobi/
http://www.endofhum.no/

lørdag 11. desember 2010

Le Corbeau/Svarte Greiner - Split (Fysisk Format 2010)


Dette må være den beste splitskiva på utrolig lang tid. To av de definitivt mest spennende band/prosjekta her til lands.
Le Corbeau og Svarte Greiner viser sine sterkeste sider på denne skiva.
Le Courbeau leverer fem låter. Bandet beveger seg i samme univers som tidligere, men de låter kanskje noe mer live. Jeg synes dette låter mer spennende enn forrige plate. Bakgrunnsstøyen er tydligere i lydbildet og gir låtene noe ekstra. Pluss, kanskje årets fineste Roy Orbison cover, låta "She´s A Mystery to Me".

http://www.flickr.com/photos/77641555@N00/3279333119

Svarte Greiner leverer som vanlig eksremt flotte saker. Førstelåta er glimrende. Og plutselig oppdager man linken mellom disse artistene.
Skodvins Svarte Greiner gjør seg utrolig godt i lag med Le Courbeau. Ny skive fra Svarte Greiner er ute på cd nå, dukker straks opp på vinyl også. Men denne splitskiva er en nødvendighet, en måha-skive. No mp3, No cd No Fun No Stream...Fysisk Format!

fredag 10. desember 2010

Deerhunter - Halycon Digest (4AD 2010)

Deerhunter har med "Halycon Digest" levert sin til nå beste skive. Her finner sounden fra "Microcastle" sammen med sounden fra sidebandet Atlas Sound. Lett psykedelia, 60-talls pop, eller bare alternativ pop. Uansett, utrolig mange flotte låter på skiva. Nok en gang har Deerhunter levert en svært god kanditat til årets beste-lista. Den skal i alle fall på min liste. Kjøp...på vinyl,selvsagt!http:
Band:
www.myspace.com/deerhunter

onsdag 8. desember 2010

Sparklehorse & Danger Mouse - Dark Night Of The Soul (EMI 2010)

Da Mark Linkous forlot verden for egen hånd tidligere i år, mistet verden en stor låtskriver. Under navnet Sparklehorse laget han en lang rekke fantastiske låter. Denne skiva var det siste han laget og for ei skive det ble. Sammen med Danger Mouse og David Lynch fikk han vist hvilken genial låtskriver han var.
Gjesteartistene er mange på denne skiva, men Iggy Pop, Black Francis, Suzanne Vega, Vic Chestnutt og James Mercer bør pirre litt i nysgjerrigheten hos de fleste.
De mange artistene får virkelig frem kvaliteten på Linkous` sine låter og tekster og som vanlig er produksjonen til Danger Mouse absolutt fantastisk! Dette må høres.. http://dnots.com/html/index.html






Darker My Love - Alive as You Are (Dangerbird Records 2010)

Darker My Love er som oftest et hyggelig bekjentskap. Det virker som om bandet prøver nye innfallsvinkler på hver skive. På "Alive As You Are" har de strippet låtene ned og låtene er roligere. Forrige skive var noe pompøs til tider, men dette er trivelig amerikansk rock, som bygger på gode tradisjoner. I mine ører er det ikke noen store hits på skiva, kanskje med unntak av "Backseat", men det er jevnt over et flott album. Sjekk ut videoen til "Backseat"...

Karen Elson - The Ghost Who Walks (Third Man Records 2010)

Karen Elson er kjent for veldig mange som tidligere supermodell, men hun er også en ganske habil musiker.
Det er heller ingen hemmelighet at hun er gift med Jack White (White Stripes). Det er også han som står bak produksjonen av skiva. Låtene har hun skrevet selv. Musikken faller inn i kategorien folk/alternative. Låtmessig er skiva en stille og rolig affære. Mange fine låter, med tittellåta som topp.

tirsdag 7. desember 2010

The Black Ryder - Buy the ticket, take the ride (Kemado Records 2010)

Det australske bandet The Black Ryder var blant mine store favoritter i 2009. Nå er endelig skiva sluppet på vinyl også. Resultatet er en flott dobbel skive. Bandet er essensielt en duo, men de tar i bruk en lang rekke gjestemusikere. Siden jeg svært sjelden spiller cd, så var det godt å få denne i hus på vinyl!
Musikalsk kan de plasseres i psykedelia/ekperimentellrocken. Anbefales!
Band:
http://www.myspace.com/theblackryder

fredag 3. desember 2010

Sharon Van Etten - Melankoliker i storbyen...

Sharon Van Etten er et nytt stjerneskudd fra NYC. Hun vil gjerne stå som en motvekt til mye av gladmusikken som har kommet fra storbyen de siste årene.

Melankolsk og litt trist, men veldig fint. Hennes siste album "Epic" anbefales på det varmeste i vinterkulden.

http://www.myspace.com/sharonvanetten