lørdag 14. februar 2009

Dømkirke!

Det er mørkt, jævlig mørkt. Man kan nærmest føle Svartedauden krype rundt på kirketrappa, der den bare venter på at du skal komme ut. Røykmaskinene fikk ikke lov å bli med inn i Bergen Domkirke, men kongene av dronemetall, Sunn O))) klarer uansett å hylle deg inn i en gråsone du ikke trodde var mulig.
Hvordan disse gutta i utgangspunktet fikk lov til å opptre i kirken er jo et mysterium i seg selv. Dersom du tenker på de andre gutta som var med på festen blir det ennå underligere.
Attila Csihar (Mayhem) på vokal, Steve Moore (han fra Earth) og vår egen Lasse Marhaug, bidrar til denne magiske seansen i kirken, som sto ferdig i 1301. Den store norske kongen Magnus Lagabøte ligger begravet under gulvet og han må ha fått sine etterlevninger kraftig rystet denne kvelden.
Bakgrunnen for konserten var å bringe noe av middelalderstemningen fra gregorianske munker tilbake.
Den monotone droningen bringer følelsen av pest, sult, frykt og terror nærmere vår tid og konserten må ha vært en fantastisk opplevelse. Det er vinylen også, men dette er ikke musikk i normal forstand, det er mer riktig å si at det her handler om å frembringe en følelse. Selve utgivelsen er en double-gatefold,180g og flotte bilder og er derfor klassisk Southern Lord. Stephen O`Malley er også en meget habil grafisk designer og trolig en ivrig platesamler.
http://www.southernlord.com/index2.php

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar