onsdag 27. mai 2009

Gary War - New Raytheonport (SHDWPLY 2008)


Det er primitive trommemaskiner, merkelige synther og en til tider veldig obskur vokal på ”New Raytheonport LP” fra enmannsprosjektet Gary War. Det finnes svært lite informasjon om denne karen også, på samme måte som Blank Dogs.
I den enorme mengden av artister med base i Brooklyn, sitter Gary War på den samme greinen som Blank Dogs, og gir ofte ut platene sine på de samme selskapene. De lager også musikk sammen under navnet Roman Soldiers. De er begge anonyme artister og plasseres ofte i bolken som kalles New Weird America og er vel egentlig en type psykedelia i ny DIY- innpakning. Gary War har spilt live, og har delt scene med Kurt Vile, Blank Dogs og Wavves.

Musikken er spilt inn på primitivt utstyr og det meste gjøres av en mann. Vokalen er selvfølgelig filtrert gjennom alskens ting og høres tidvis ut som om den kommer fra kjelleren eller under vann. Dette bidrar også til at enkelte ikke liker denne typen pop/punk-psykedelia fra soverommet. Dette er musikk du enten hater eller liker, men folk med et åpent sinn og riktig nysgjerrighet, kan av og til gjøre noen funn.

Gary War er mer åpen og sosial enn Blank Dogs. Med sitt lysere og mer flytende lydbilde. Gary War er også en dyktigere tyv, han tar elementer fra mange andre artister fra historien, men bruker dem på en mer sofistikert måte enn sine samtidige.

Artist:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar