onsdag 29. juli 2009

Magik Markers - Balf Quarry (Drag City 2009)


Dersom du hører på denne plata bare en gang, så vil du høre Sonic Youth influenser over det hele, men da du gjør samtidig en feil. Magik Markers er Elisa Ambrogio og Pete Nolan, og de klarer fint å stå på egne ben.
”Balf Quarry” er den andre skikkelige plata fra Magik Markers, den forrige ”BOSS” ble sluppet på Ecstatic Peace i 2007. Fra å gi ut en stor mengde cd-r og kassetter med til dels ustrukturert støy, ble den delvis Lee Ranaldo produserte ”BOSS” starten på en modning for dette bandet. Produksjonen ble mer helhetlig og de enkelte elementene i deres musikk ble satt i en større sammenheng, hvor deres teft for gode låter fikk større oppmerksomhet. Med ”Balf Quarry” viser Magik Markers at de hele tiden blir bedre til nettopp det.
Den helhetlige oppbyggingen av plata er dels lik forgjengeren, men produksjonen er bedre. Vokalen til Elisa Ambrogio er tydligere og viktigere i lydbildet. Ambrogio er i mine øyne en av de beste kvinnelige vokalene i alternativuniverset i dag.
Her er fete og heftige punklåter, som ”Jerks” og ”The Lighter Side Of…Hippies” til flytende pianolåter som avslutningen ”Shells”. Låta ”Risperdale” kan minne om hiten fra forrige plate ”Taste”. Selvfølgelig har flere av låtene noe støy her og der.
Magik Markers er et band som tar stadig mer kontroll, men aldri kommer til å forsøke ikke miste den av og til. Utviklingen på ”Balf Quarry” lover godt for fremtiden. Som en kuriositet kan man jo sjekke ut hvor coverfotoet har sin opprinnelse.
Band:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar