lørdag 3. oktober 2009

A Place To Bury Strangers - Exploding Head (Mute 2009)


A Place To Bury Strangers har en fantastisk sound og de spiller høyt og stort. Det er en vegg av lyd som reiser seg og bandet klarer å skape en unik sound og kombinasjon av elementer, noe som gjør dem mer interessante enn et flertall av sine samtidige. De prøver på ingen måte og kopiere sine kilder, bare gjøre ting bedre og tøffere. Selvfølgelig ligger det noe My Bloody Valentine/Jesus & Mary Chain under her, men etter og hørt band som har blitt sammenlignet med nevnte i årenes løp, så stiller APTBS de fleste av dem i skyggen.
Her serverer de fantastisk gitarlyd, mye feed og reverb, mengder av pedaler og det fylles ut med en vokal som passer perfekt inn. Til tross for det til tider nesten frenetiske drivet i trommene, flyter gitar og vokal på en måte i en annen sfære.
Oliver Ackermann elsker gitareffekter, han produserer da også sine egne effektpedaler under navnet Death By Audio. (Hans pedaler brukes av blant andre Sonic Youth og vårt eget Sereena Manesh.)

Tittelen på skiva ”Exploding Head” sier en del, fordi det er akkurat hva bandet prøver og få til å skje med ditt hode.

Låtene burde mane frem mange følelser, gitarene høres av og til nærmest ut som tannlegebor eller andre torturlignende instrumenter. Hele veien ligger det likevel en enorm popfølelse under den krevende produksjonen og dette gjør seg definitivt best på en rimelig bra stereo.

Noen vil nok tenke at bandet ikke har forandret seg så mye siden den selvtitulerte debutskiva, noe de kanskje heller ikke har, men om bandet ikke nødvendigvis forandrer seg, så vil de nok forandre lyttere. Jeg ser heller ikke at det er nødvendig å forandre noe som er så fett.
Det er vanskelig å trekke frem enkeltlåter eller den beste låta fra denne skiva. Åpningslåta ”It Is Nothing” føles mye lenger enn sine rundt 3 min., men absolutt på en positiv måte. Det fortsetter i grunn på denne måten underveis. Merkelig nok er tittelkuttet ”Exploding Head” av det mer rolige slaget og en flott låt på alle måter. Skiva avsluttes med låta ”I Live My Life To Stand In The Shadow Of Your Heart”, en flott låt med en fantastisk tittel.
Band:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar