torsdag 4. mars 2010

Nadja - Belle Betes (Beta-lactam Ring Records 2009)

Nadja er opprinnelig et kanadisk band, men fremstår rimelig internasjonale. Med den hyperaktive Aidan Baker i spissen slippes det et utall av utgivelser med dette bandnavnet. Denne plata ble sluppet sent i 2009, men har ikke kommet i hus før nå. Den består av et par alternative mikser av tidligere utgitte saker og to nye låter. Nadja låter atmosfærisk og svevende og lydbildet fremstår som seigt og tungt.

Bandet er ikke lett å sette merkelapp på og jeg ser ikke noen grunn til å gjøre det heller. Disse låtene faller godt inn i Nadja´s etter hvert store katalog. Seige langsomme riff og fuzza gitarer, som sammen med annen instrumentering bygger opp den enorme veggen av lyd som er Nadja´s varemerke. Av og til dukker en vokal opp og den fletter seg inn i lydbildet på en flott måte. Bandet er ofte ute på veien og leverer fete sceneopptredener. Ikke mange videoer ute og går fra dette bandet, men altså en enorm katalog å ta av. På linken under kan du blant annet høre Nadja gjøre cover av a-ha!!!

Linker:

http://www.myspace.com/nadjaluv

http://blrrecords.com/

2 kommentarer:

  1. Veldig bra V!!
    Dette var interessant og jæ.. tøft!!

    SvarSlett
  2. Takk...bandet har en enorm diskografi. Det er nesten umulig å få tak i mange av skivene, men de finnes digitalt. De spiller i Oslo om ikke lenge!

    SvarSlett