søndag 7. mars 2010

Okkyung Lee – I Saw The Ghost Of An Unknown Soul And It Said…(Ecstatic Peace 2008)

Okkyung Lee kommer opprinnelig fra Korea, men studerte ved Berklee, USA. Hun er nå bosatt i NYC og der fant hun raskt sin plass i avant-garde/noise-miljøet. Hun har spilt med John Zorn, Thurston Moore, Nels Cline, Chris Corsano, Jim O´Rourke og en hel mengde andre. Denne er da også sluppet på den totalt grenseløse labelen til Thurston Moore, Ecstatic Peace, i tillegg kun på vinyl.

Dette albumet er et soloprosjekt og består kun av improvisert cello. Hun utforsker grensene for sitt instrument og trekker det om mulig enda litt lenger. Av og til dukker det opp lyder som godt kunne kommet fra saksofoner. Dype basstoner, plukking, mykt og kraftfullt. Dette er en musiker som utnytter sitt instrument til fulle. Som så mye annet jeg skriver om er heller ikke dette for alle, men dersom du ønsker å utvide dine musikalske horisonter, vil dette bare gjøre deg godt!

Linker:

http://www.myspace.com/okkyunglee

http://www.okkyunglee.com/okkyunglee/


1 kommentar:

  1. Kul lenke! Er det litt av det samme prosjekt som Stian Westerhus holder på med mon tro? Jeg synes det er spennende med musikere som grenser til å bli fartzy(eller har tråkka over den grensa for lenge siden :) og skikkelig alternative. Musikkforskere blir de til for meg.

    SvarSlett