søndag 28. februar 2010

Le Corbeau - Evening Chill/Montreal Of The Mind (Fysisk Format 2009)

Plateåret 2010 har på mange måter ikke helt kommet i gang på min front, derfor fortsetter det med en plate jeg mener ble oversett i fjoråret. Dessuten er plata gitt ut på Fysisk Format, en label hvor mye av produksjonen foregår i kjelleren på platebutikken Tiger i Oslo.

Le Corbeau, eller Øystein Sandsdalen er nok en artist som kanskje ikke får den oppmerksomheten han fortjener. Dette er hans eget prosjekt, selv om han bruker det meste av tiden sin i ”moderskipet” Serena Maneesh. Inspirasjonen til dette albumet er hentet fra en periode i Montreal og bandnavnet er trolig hentet fra Edgar Allen Poe´s ”The Raven”. Det er i det hele tatt en litt mystisk atmosfære i dette lydlandskapet. Langsom droning og låter som svever litt avventende rundt i et eget univers. En flott norsk kunstner, som ikke har vasset for mye rundt i det norske miljøet, men heller tatt til seg internasjonale impulser. Derfor blir også resultatet uten følelsen av at dette er ting du har før.

Le Corbeau er for tiden også med på en singel fra Best Of Both Records og låta er hentet fra dette albumet. Ideen bak utgivelsene i denne serien er at band fra Toronto og Oslo deler syvtommere, slik at flest mulig band får vist seg frem. Flott sak og et godt prosjekt det også.

Band:

http://www.myspace.com/lecorbeaurecord

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar