Han leverer fet psykedelia og låtene på disse to EP´ene holder høy standard. Det er også et helt album på gang, og det heter "Escape" og slippes på Woodsist i løpet av februar. Disse låtene er muligens mer frie i formen enn det han gjør med moderbandet. De føles noe mindre strukturerte og mer som jammer.Låtene bygges opp med trommemaskin, kule keyboards og varme kaskader av fuzza gitarer. Heftig bra kraut og psykedeliainspirert godlyd. Kjøp!
søndag 17. januar 2010
Moon Duo - Love On The Sea EP (Sick Thirst 2009) og Killing Time Ep (Sacred Bones 2009)
Han leverer fet psykedelia og låtene på disse to EP´ene holder høy standard. Det er også et helt album på gang, og det heter "Escape" og slippes på Woodsist i løpet av februar. Disse låtene er muligens mer frie i formen enn det han gjør med moderbandet. De føles noe mindre strukturerte og mer som jammer.Låtene bygges opp med trommemaskin, kule keyboards og varme kaskader av fuzza gitarer. Heftig bra kraut og psykedeliainspirert godlyd. Kjøp!
lørdag 16. januar 2010
Factums - Flowers (Sacred Bones 2009)
Eternal Tapestry – Invisible Landscapes (NotNotFun Records 2009)
Her er det flippa gitarer, fuzz, repeterende riff og låtene virker til en stor grad jammet frem. Musikalsk er de i familie med Wooden Shjips, Can og det beste fra Hawkwind. Musikken er seig, tung og lange flytende rockelåter gjør dette til en av de beste skivene i sjangeren på lenge. I helhet er skiva ganske trippa i uttrykket. Dette bør nok helst spilles høyt for å få full effekt.
Dette er en bra skive fra et band som stjeler fra historien på en fet måte.Eternal Tapestry sies å være et veldig bra liveband, så jeg krysser fingre for at de finner veien til en norsk scene. Skiva er marmorert i tilfeldige farger og trykkes i 500x og skal en ha tak i den bør den bestilles kjapt.
Zs - Music Of The Modern White (Social Registry 2009)
Det er vel mest frijazz/noise det handler om, men det finnes en god dose inspirasjon fra punk og rock her også. Dette bandet lurer deg hele tiden og rundt neste hjørne venter noe følsomt,for deretter å ende i en kakofoni av en form for støy. Det er ingen tvil om at gutta kan traktere sine instrumenter.
Dette er en konstellasjon uten bass, er er det trommer og sax som dominerer lydbildet. Bandet har en helt unik tilnærming til musikken, noe er veldig melodiøst og plutselig bryter de ut i et fantastisk støyunivers.
Det ligger en nærmest eksplosjonaktig energi i denne musikken og jeg synes dette er essensen av frijazz/noise av i dag.
Dette er et løp og se live band,men husk hørselvern, ellers vil du trolig ha dårlige minner fra konserten i lange tider etterpå! Nytt helt album blir sluppet i løpet av våren.
tirsdag 12. januar 2010
Swans Are Not Dead...
Michael Gira har meldt fra om at det er en ny Swans skive på gang og på toppen av det hele ymter han om turne også. Han har samlet noen av de ekstremt mange som var innom bandet i glansperioden for å blåse liv i legenden igjen. Dessverre er ikke Jarboe med, enn så lenge, men det er jo lov til å håpe. Jeg håper også at han finner tilbake til det voldsomme og mørke universet han en gang ferdes i...jeg vil på konsert, jeg vil ha det ekstremt høyt og brutalt!
lørdag 9. januar 2010
Nytt fra Liars...
Det er bare å glede seg, for disse gutta vet hva de driver med. Sjekk nettsiden og hør smakebiter!
fredag 8. januar 2010
Graveyards - vakre kirkegårder...
Graveyards består av Ben Hall (percussion), Hans Buetow (cello), John Olson (saxophone), en konstellasjon som tilsynelatende kan virke relativt normal. Det er definitivt ikke tilfelle med disse gutta. De som kjenner Olson fra Wolf Eyes vet hvor brutalt og konfronterende det kan låte. Dette er rimelig langt fra rent lydmessig, men er egentlig ikke noe mindre eksperimentelt og det er i grunnen ganske konfronterende også. I denne konstellasjonen henter de ofte inn en lang rekke samarbeidspartnere og de gir ut alle utgivelsene sine i ekstremt limiterte mengder, det er nærmest som om de ikke ønsker at folk skal få kjøpt musikken. De av oss som handler vinyl kan med god samvittighet laste ned enkelte ting, som er vanskelig tilgjengelig på andre måter. Det må jo uansett kunne kalles sært, særlig med tanke på at prosjektet har omkring femti utgivelser på samvittigheten. Det sier seg selv at å omtale disse er poengløst, det er bare å anbefale en lytt, gjerne en lang en, dersom du skulle være heldig å komme over noe fra dette bandet. For de som for eksempel kjenner og liker enkelte av Mats Gustafsson´s arbeider er dette midt i blinken. Dette er likevel roligere og Graveyards lar de enkelte instrumentene få mer spillerom og tydlighet. Det er tidvis veldig stille, men det gjør det ikke noe mindre utfordrende.
Det tukles svært lite med elektronikk her, men uttrykket er så langt fra tradisjonelt som mulig. Selv om sammensetningen og instrumentene tilsier noe annet har nok dette prosjektet dypere røtter i støyen og frijazzen, og det hører definitivt til under den svært eksperimentelle paraplyen. Det er helt klart mer skånsomt for ørene enn Wolf Eyes og kan til tider tvert i mot være (nesten) balsam for ørene. Det males luftige lydlandskaper, tidvis brutale og utfordrende, men det hele fortoner seg likevel som en sonisk tripp i det aller ytterste av jazzen. Selv om musikken nok oppleves best i en livesetting, så låter det fint på anlegg også. En utfordring for de fleste, men utrolig spennende og trolig utviklende for mange. Også på dette prosjektet passer et av mine favorittsitater: "We play for the informed listener. We dont´t play to the person who´s tumbled in for the first time. We´re not looking to make it easy" (Evan Parker)
lørdag 2. januar 2010
Lotus Eaters - Mind Control For Infants (Taiga 2009)
Sammen bygger de opp et spennende, stort og kanskje litt mørkt univers. Det er definitivt ambient, selv om det vil være mulig å kjenne igjen ting fra de enkelte artistenes opprinnelige band bør en nok ikke kjøpe denne på grunn av navnene.
Intensjonen er nok å skape tankevirksomhet hos lytterne og å ta dem med på en lydbasert reise. En kan kanskje kalle det intellektuell musikk. Dette er rett og slett kunstmusikk. Det er lett å forestille seg denne musikken som for eksempel bakteppe på en utstilling eller en live-performance i et eller annet museum. Her finnes langsom droning, nydelig gitarfingerspill og mørke metalkulisser i mengder.
I det hele tatt en ganske unik utgivelse fra noe som nærmest må kalles en supergruppe innen mørk ambient/doom. Ikke noe for en fest, men absolutt noe for sofaen en mørk vinterkveld. Sjekk dette live om du får mulighet til det! Det vil trolig være en absolutt unik opplevelse...
Label:
Man Or Astroman?
Jeg nevner litt om to av deres siste hele album og tror ikke at det er så veldig viktig hvilke av skivene en kjøper. Den ene ”Experiment Zero”(1996) er en bra skive, det er stort sett instrumentaler her og det gjør dette til et bra festalbum, for dette er nok ikke en skive som kommer til å bli spilt i hjel. Det kjennetegnes av korte og heftige låter som domineres av surfgitar, freaka samplinger og weird-elektronikk
EEVIAC: Operational Index and Reference Guide, Including Other Modern Computational Devices(1999), som er skivas fulle tittel, er den foreløpig siste ordinære utgivelsen fra bandet. Ekstremt underholdende og levende spacesurf-rock. Mer av alt det samme og fortsatt veldig gøy. Stor oppfinnsomhet og full fart hele veien.
Band: