lørdag 2. januar 2010

Man Or Astroman?

Man or Astroman? hadde sin storhetstid på det gamle 90-tallet. De påstår selv at de er sendt til jorden fra en annen planet for å spille surf-rock, en mer plausibel forklaring er at de kommer fra Alabama og har ganske vanlige amerikanske navn. Bandet hadde frem til 2001 en enorm produksjon. Rundt omkring ti studioalbum og enorme mengder singler og andre obskure utgivelser, uten at de har fått tunnelsyn av den grunn. De har alltid hatt en forkjærlighet til stemmesamplinger fra underlige sci-fi-filmer og bruker en del sær elektronikk, for å lage sin supre blanding av new-wave og punk. Et artig band,som etter sigende har trukket seg tilbake til sitt Space-HQ, men ikke sagt noe om at det er over. Fans av Dick Dale, The Ventures eller for den saks skyld vårt eget Kåre & The Cavemen vil få sitt i gode doser fra dette bandet.

Jeg nevner litt om to av deres siste hele album og tror ikke at det er så veldig viktig hvilke av skivene en kjøper. Den ene ”Experiment Zero”(1996) er en bra skive, det er stort sett instrumentaler her og det gjør dette til et bra festalbum, for dette er nok ikke en skive som kommer til å bli spilt i hjel. Det kjennetegnes av korte og heftige låter som domineres av surfgitar, freaka samplinger og weird-elektronikk


EEVIAC: Operational Index and Reference Guide, Including Other Modern Computational Devices(1999), som er skivas fulle tittel, er den foreløpig siste ordinære utgivelsen fra bandet. Ekstremt underholdende og levende spacesurf-rock. Mer av alt det samme og fortsatt veldig gøy. Stor oppfinnsomhet og full fart hele veien.

Band:

http://www.myspace.com/manorastroman

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar