lørdag 2. januar 2010

Lotus Eaters - Mind Control For Infants (Taiga 2009)

For de få av dere der ute som eventuelt har hørt om denne skiva før, så er det altså vinylutgaven det er snakk om her. Prosjektet ble egentlig sluppet i 2002, men gitt ut på den flotte labelen Taiga i 2009. Og for en utgivelse det er blitt, dobbel 200g vinyl og fantastisk coverkunst. Låtene er remastret og arrangert på nytt for denne utgivelsen. Lotus Eaters består av Stephen O´Malley (Sunn, Khanate), James Plotkin (OLD,Khanate) og Aaron Turner (Isis) og må for all del ikke forveksles med et annet band med samme navn.

Sammen bygger de opp et spennende, stort og kanskje litt mørkt univers. Det er definitivt ambient, selv om det vil være mulig å kjenne igjen ting fra de enkelte artistenes opprinnelige band bør en nok ikke kjøpe denne på grunn av navnene.

Intensjonen er nok å skape tankevirksomhet hos lytterne og å ta dem med på en lydbasert reise. En kan kanskje kalle det intellektuell musikk. Dette er rett og slett kunstmusikk. Det er lett å forestille seg denne musikken som for eksempel bakteppe på en utstilling eller en live-performance i et eller annet museum. Her finnes langsom droning, nydelig gitarfingerspill og mørke metalkulisser i mengder.

I det hele tatt en ganske unik utgivelse fra noe som nærmest må kalles en supergruppe innen mørk ambient/doom. Ikke noe for en fest, men absolutt noe for sofaen en mørk vinterkveld. Sjekk dette live om du får mulighet til det! Det vil trolig være en absolutt unik opplevelse...

Label:

http://www.taigarecords.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar