søndag 28. februar 2010

Shining - Blackjazz (Indie Recordings 2010)

Shining er et musikalsk beist i konstant utvikling og denne gangen er det aller mørkeste som har fått fotfeste. Dette er en hybrid av en plate og det er kanskje til og med en ny sjanger. Det er, heldigvis, i alle fall ikke jazzrock! De har nå forlatt Rune Grammofon etter en rekke meget gode utgivelser på den labelen.

Plata ”Blackjazz” er rett og slett et monster, et monster bygget opp av ekstremt komplekse komposisjoner og med en ryggrad av meget dyktige musikere. Det hele er rått, brutalt og til tider nesten voldelig i uttrykket. Store deler av plata er også en oppvisning i industriell villskap. Dette er så absolutt ikke en plate for sarte sjeler, men om du våger, så slipp deg løs. Galskap, glede, depresjon og aggresjon. En komplett plate, fra et komplett band! En heftig lytterunde…

Band:

http://www.myspace.com/shiningofficial


3 kommentarer:

  1. Jeg er enig i at dette er heftige saker. En skikkelig sjangerschizofren bastard. Her kreves det full konsentrasjon!

    SvarSlett
  2. Etter å ha satt på Destination Tokyo for å rive meg ut av fyllasjuka søndag morgen uten nevneverdig hell, ble denne satt på før jeg skjønte hvor dårlig jeg faktisk var. Trur jeg holdt et par sanger før jeg begynte å bli paranoid, fikk angst og mistet troen på menneskeheten.

    Syns de har undersøkt områder av sinnet jeg vanligvis unngår på tidligere album, men her syns jeg de lykkes skremmende godt. Spennende album!

    Enig! Her kreves full konsentrasjon! Er han litt skummel han Munkeby?

    SvarSlett
  3. Hehe...ut fra hva rimelig sikre kilder sier så er han ravende gal!

    SvarSlett